Profiterol
Büşra'nın profiterol yapabildigini duydugumda cok sevinmistim ve yaptıgı profiteroulu yedigimde sevincim katlanmıstı cunku hazır gibiydi ve cok lezzetliydi. tarifi almak icin hemen gerekeni yaptım ve iste paylasıyorum
not: hamurunu hazır olarak satan bazı yerler varmıs duyduguma gore,ama ben hamurunu da kendim yaptım
Hamur Malzemeleri
Yarım paket margarin
1 bardak su
1 bardak un
2 adet kesme seker
3 yumurta
İç krema malzemeleri
2 bucuk bardak süt
2 çay bardagı toz seker
1 cay bardagı un
Çikolata sosu malzemeleri
2 bucuk bardak süt
1 bardak şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Yapılışı
* hamur icin margarini suda eritin, kısık ateste olsun
*icine sekeri ekleyin
*unu ekleyin, kenarda sogusun..
*sonra icine yumurta koyup çırpın
*ve bir kasıkla alıp tepsiye dizin
*160-170 derecede fırına verin
*bir tencerede krema malzemelerinin hepsini pişirip çırpın
*çikolatalı sos icin ayrı bir tencerede malzemelerdeki tozları karıstırın,
*üzerie sütü döküp karıstırarak pişirin,
*son olarak çırpın..
*pişen hamurların içlerini tamamen ayırmadan acın
*içlerine hazırladıgınız kremasını doldurup servis tabagına dizin
*en ustune de hazır olan çikolata sosunuda döküp tercihe gore cevizle vs. süsleyin.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder