29 Nisan 2012 Pazar

Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı






Ankara'dan gelen misafirimiz icin hazırladıgım patlıcan kebabını daha once de bir kere yapmıstım, ozaman da Almanya'da idik ve esimin arkadaslarıydı davetlilerimiz.. Ozaman ki ilk yaptıgım daha guzeldi cunku bildigim kendi fırınımda pisirmistim, simdi kayınvalidemdeki fırına daha alısamadım, o yuzden pismesi istedigim gibi olmadı.. ama yemek cok guzel ve yapmasıda kolay olan bir yemek, ozellikle goruntusunden dolayı misafir icin cok uygun:)

Patlıcan Kebabı

4 tane patlıcan
domates, biber
yarım kilo kıyma
2 diş sarımsak
1 tane sogan (rendelenmiş)
bir tutam maydanoz
2 kasık sıvıyag
tuz, karabiber, pulbiber, kimyon


sos icin
1 yemek kasıgı tereyag
2-3 yemek kasıgı sıvı yag
2 yemek kasıgı salca
su
tuz



yapılışı
*kıymaya sarımsak, sogan, maydanoz, sıvıyag ve baharatlarını koyup yogurun, sonra bunu buzdolabına dinlenmes icin koyun..
*patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlıgında iyice kesmeden dilimleyin, isterseniz aynı sekilde domatesleride yapabilirsiniz
*dolapta dinlenen ic harcınızı patlıcanların aralarına doldurun
*tepsiye dizin, etrafına domates bber dilimlerini yerlestirin
*sosunu hazırlamak icin tavada yagı kıdırıp salcasını koyun, uzerine su ekleyin, patlıcanları kaplamayacak miktarda su olacak, sonra da tuzunu koyyup tepsiye ekleyin sosu
*190 derece onceden ısıtılmıs fırında patlıcanlar ve kofteler pişene kadar tutun..
patlıcan kebabı hazır.


3 yorum:

  1. Canım blogun hayırlı olsun.
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederim canım, herzaman beklerim:)

    YanıtlaSil
  3. selam

    blogunuza tanıtım sayfası açacağım...
    sizden ricam hangi kategoride olmasını düşünüyorsunuz? ağırlıklı yemek mi olacak veya hem yemek hem hobi mi olsun ya da karma konular mı olsun?

    bir de logonuzu mailleyebilir misiniz?
    mail adresi: muhtarbizimmahalle@gmail.com

    YanıtlaSil