26 Temmuz 2012 Perşembe

Ispanakli Börek

2012 Ramazaninda yine Almanyadayiz.. yurtdisinda son ramazanimiz.. fazla geciktirmeden davet isini, hemen musluman arkadaslari cagiralim dedik ve sali gunu buyuk bir iftar verdik.. her ne kadar tamam geliriz diyenlerin yarisi gelmediyse de gelenlerle biz guzelce iftarimizi yaptik..Allah kabul etsin..
Daha once de yaptigim ve arap arkadaslar tarafindan cok begenilen boregimizden yaptim yine.. bu sefer ispanakli borek..

Ispanakli Borek

4-5 tane yufka
2 yumurta (birinin sarisi ustune)
1 bardak sut
yarim bardak su
1 cay bardagi kadar sivi yag

ic harci icin
1 sogan
yarim kilo ispanak
1 kasik salca
tuz, karabiber ,pulbiber

Yapilisi

* sutlu harci hazirlamak icin yumurta, sut ve sivi yagi telle guzelce cirpin
* bir yandan da ic harci hazirlamak icin sogani biraz sivi yagda kavurun
* sogan pembelesince salcayi ekleyip bir iki kez karistirin
* ispanaklarini , tuzunu ve baharatlarini da koyup kisik ateste ispanaklari pisirin
* tepsiyi yaglayi veya yagli kagit koyup yufkadan bir kat serin
* uzerine sutlu harcdan surun
* bir kat daha yufka serin, yine uzerine sutlu harctan surun
* uc kat yufka olunca ispanakli harctan koyun
* yine ayni islemi tekrarlayin
* boregin ince olmasini istiyorsaniz toplam 9 kat yufka yapabilirsiniz (benim ki oyleydi, iki tepsi yaptim 9'ar kattan)
* en son uzerine ayirdiginiz yumurtanin sarisini surup arzuya gore corek otu serpin* 180 derece onceden isitilmis firinda pisirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder