Sevgili esimin aldigi patlicanlarla ne yapsam diye ararken internette guzel ve kolay bir tarifle karsilastim.. Mutfakdili.blogspot.com adresinden aldigim bu guzel tarifi kendimize ore ufacik degisikliklerle hazirladim, ve gecer not aldim:)
patlicanlarin kizartilmiyor olusu hem kalori acisindan tercih edilecek bir durum, hem zamaniniz acisindan, hem de mutfagin temiz, evin de kizartma kokusuz kalmasi acisindan... Ben sevdim bu tarifi, tesekkurler mutfakdili :)
Ben tarifi kendi yaptigim sekliyle yaziyorum, ufacik degisiklikleri var o kadar..
Malzemeler
2 tane bostan patlicani
yarim kilo kuzu eti (kusbasi dogranmis)
2-3 tane domates
2-3 tane carliston biber
1 tane sogan
1 corba kasigi salca (ben biber salcasi kullandim)
yarim kasik tereyag
1 su bardagi su
tuz
nane, karabiber
Yapilisi
* en basta kusbasi etleri bir tencereye koyup yarim bardak kadar su ilave edip kisik ateste pismeye birakin.. etler uzun sure pistiginde (yaklasik 1,5-2 saat) cok guzel kivama gelince hazir..
* patlicanlari alacali soyup kup kup dograyin
* sogani yemeklik dograyin
* domatesleri kup kup dograyin, biberi de minik minik dograyin
* patlican ve digerlerini karistirip sarmisagi icine rendeleyin..
* hazir olan etleri patlicana ekleyip tuz ve baharatlarini koyun
* hepsini karistirip borcama yayin
*kucuk bir tavada tereyagi eritip salcayi koyun, salcayi bir iki cevirdikten sonra suyunu da koyup hafif kaynamaya baslayinca alin.
* hazirladiginiz salcali sosu borcamin uzerinde gezdirin.
* borcamin agzini folyo ile kapatip onceden isitilmis 200 derece firinda pisirin. patlicanlarin pismesi 40-50 dk suruyor.
etli yemekleri her zaman çok sevmişimdir....
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
harika görünüyor...
banada beklerim...
hiç gelmiyorsun :(((
tesekkurlerrr:)
Silgelmez olurmuyum, gelicem gelicem, iki cocukla firsat buldukca hem kendim yazicam hem size gelicem:)